Til hovedinnhold

Varmekabler under fliser

Fliser er at kaldt gulvmateriale og mange føler derfor for et behov for gulvvarme under fliser. Da er varmekabler et godt alternativ.

Derfor bør du ha varmekabler under fliser

Når overgulvet allerede er et kaldt gulvmateriale er det ekstra viktig å få en jevn og behagelig temperatur, både på gulvet og i rommet.

Viktig å tenke på med varmekabler under fliser

Krav og regler

Skal du ha varmekabler under flisene på badet, eller andre våtrom, må varmekabelleverandørens anvisninger og Våtromsnormen følges.               

Rom type: Anbefalt effektbehov, W/m²

WC: 120 - 140

Bad: 120 – 140

Vaskerom: 120 – 140     

Yttergang: 100 - 140

Kjeller: 80 - 120

Det kan være vanskelig å sette seg inn i, men dette kan våre elektrikere alt om.

Termostat

Det må benyttes termostat til varmekabler. Det bør benyttes en termostat med begrensningsføler i henhold til gulvprodusentens anvisninger.

Det finnes mange ulike typer fra smarte til mindre smarte termostater. Med en smart termostat kan du enkelt justere varmekabler på en effektiv måte. Du kan også spare strøm med å stille inn tidsstyring på termostaten.

Når kan man slå på varmekablene etter støp og flislegging?

Det avhenger av herdetiden på både støpemasse og fliselimet som vil variere noe fra fabrikat til fabrikat, men også avhenge av tykkelsen på støpemasse og fliselimet. Det går som oftest ganske raskt.

Det som tar lengst tid i forhold til å sette på varmekablene er herdetiden på betongen eller den lavtbyggende støpemassen varmekablene støpes inn i. Her vil det variere fra fabrikat til fabrikat og også i forhold til tykkelsen på støpen.

Legge varmekabler på gamle fliser

Du kan installere varmekabler på gamle fliser dersom flisene sitter fast og ikke har løsnet. Det er ingen spesielle krav og regler til dette.

Det du i tillegg må passe på er at du primer flisene først, slik at den lavtbyggebde støpemassen ikke løsner. Primer benyttes for å få god vedheft.

Bestill installasjon eller befaring

Er du klar til å bestille installasjon av varmekabler eller ønsker du befaring først? Våre elektrikere hjelper med råd og montering.

Finn elektriker nå