Send oss en forespørsel

Hjemmelader elbil

Hvorfor velge ladeboks hjemme fremfor stikkontakt? Her er flere gode grunner til hvorfor du bør få montert en hjemmelader av oss i Harestad Elektriske.

Hjemmelader elbil

Et sikkert og pålitelig valg – Sov bedre om natten

 

Monter ladeboks til elbil hjemme

Er du en av de mange norske bilistene som lader elbilen hjemme? Her får du tips for å gjøre elbil lading sikrere og mer effektivt.

Antall elbiler og hybridbiler som kjører på norske veier er økende. En undersøkelse viser at 96 prosent av elbilistene i Norge lader bilene hjemme.
Her er noen tips for å sikre ditt hjem i forbindelse med el-bil ladere:

Kontakt din installatør og sørg for et riktig dimensjonert elektrisk anlegg!

Å lade en elbil med en skjøteledning eller en stikkontakt i garasjen er som å pumpe bensin gjennom et sugerør. Det går mye saktere og sugerøret tåler i værste tilfelle ikke belastningen og da kan branner oppstå. Den beste løsningen er å investere i en ladestasjon hjemme. Det gir deg en tryggere og raskere ladeløsning enn en vanlig stikkontakt. Du slipper å finne frem kabelen hver gang du skal lade, men plugger bare inn kabelen som er fastmontert i hjemmeladeren.

Ikke plugg elbilen rett i en vanlig stikkontakt i garasjen eller via skjøteledning.

Å lade elbilen gjennom et ordinært strømuttak kan sammenlignes med å pumpe bensin gjennom et sugerør. Det går seint og i verste fall vil ikke sugerøret tåle belastningen. Alle elbileiere bør få montert et dedikert ladepunkt sikret med separat strømkurs. Få jobben gjort av en autorisert el-installatør, ikke nøye deg med enklere og mer usikre løsninger.

Elbilforeningens klare anbefaling er å bruke en ladeboks (også kalt hjemmelader til elbil) med kontrollenheten hengende på veggen eller på en stolpe.

En ladeboks tilkoblet anlegget med en riktig dimensjonert kurs med tilsvarende ledning og jordfeilbryter er et must for en sikker lading av din elbil/hybridbil. Det finens både enkle og smarte elbilladere. De siste fungerer med RFID-brikke og/eller smarttelefon som lett gir mulighet for automatisk ladestrømbegrensning og måling strømforbruk per bruker. De har en innebygd kommunikasjonsmodul (GPRS eller Ethernet-tilkobling) for å koble til overvåking eller ladeoperatør.

Velg en hjemmelader av kvalitet

Elbilladeren skal tåle å bli utsatt for mekaniske belastninger og vanninntrenging. Den skal kunne plasseres hvor som helst. Vanlig plassering er rett på husveggen ved gårdsplassen eller i garasjen, hvor det kan være fuktig.

Skaff deg en effektiv elbillader!

Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) anbefaler Mode 3 med type 2-kontakt eller med fast kabel type 1 eller type 2 for private boliger.

Mode 3 type 2-ladere er bygget for å tåle den høye belastningen ladingen fører til over lengre tid. Et slikt ladepunkt består av en egen ladeboks for veggmontering samt fast eller avtagbar kabel. Mens lading med vanlig stikkontakt er begrenset til rundt 2,5 kW per time, kan du lade opptil 22 kW per time med en type 2-kontakt. I følge Nissans hjemmeside vil det i praksis si at mens du med en vanlig stikkontakt trenger ca. 12 timer på å fullade en Nissan Leaf, kan redusere ladetiden til fire timer med en ladeboks på 6,6 kW og en kurs på 40 A.

Lad raskere

Med en hjemmelader kan du lade elbilen opptil 3 ganger raskere. Dette krever at du får installert laderen av en kvalifisert elektriker som setter opp en dedikert kurs med korrekt belasting i forhold til ditt el-anlegg.

Smart elbil lader/ladeboks eller enkel hjemmelader?

Det finnes enkle hjemmeladere og det finnes smarte elbilladere. Ved å bruke en smart elbillader vil du kunne styre og måle strømforbruket ditt, samt ha mer kontroll over ladingen. En smart elbil lader har en innebygd kommunikasjonsmodul (GPRS eller Ethernet-tilkobling) for å koble til overvåking eller ladeoperatør. Vi har lang erfaring med montering av hjemmeladere og hjelper deg i å finne den beste løsningen for deg og ditt behov.

Kontakt oss i Harestad Elektriske i dag for mer informasjon om elbil lading!

Hvis du allerede har elbil / plugin hybrid eller vurderer å kjøpe det, få en autorisert gjennomgang av el-anlegget ditt og gjør nødvendige oppgraderinger nå!